Охтирська Загальноосвітня школа №8

ЦЕ ВРЯТУЄ ВАШЕ ЖИТТЯ! (Інформація щодо безпечних укриттів)

Особливий день єднання

День вишиванки – особливий день в історії та культурі українців, адже він демонструє етнографічну самобутність нашого народу, красу їх побуту й майстерність у народному ремеслі.

Це день, коли українці у понад 70 країнах світу, одягнені у вишиванку, засвідчують свою ідентичність та приналежність до української спільноти, засвідчують свою любов до України.

16 травня учні та вчителі нашої школи доєдналися до Національної руханки у вишиванках «Дякуємо ЗСУ» до Міжнародного дня вишиванки, ініційованої Українською федерацією «Спорт заради розвитку». Таким чином ми доєдналися до акції з підтримки ЗСУ та стали частиною національного рекорду.

До Дня вишиванки у класних родинах були також проведені народознавчий мікс «Вишиванка – символ національної ідентичності, культурної спадщини та зв’язок поколінь», флешмоб «Краще фото у вишиванці», пізнавальна година «День вишиванки. Історія свята», мистецька майстерня «Листівка-вишиванка», обмін інформацією «Вишиванка – символ України»,  «Вишиванка – твій генетичний код», «10 цікавих фактів про вишиванку», відеоогляд «Вишиванка – код нації. Дітям про вишиванку», «Це наше і це твоє. Знана у всьому світі вишиванка – наша», «День вишиванки – 2024. Вишиваємо перемогу».