Охтирська Загальноосвітня школа №8

ЦЕ ВРЯТУЄ ВАШЕ ЖИТТЯ! (Інформація щодо безпечних укриттів)

Тренінгові заняття за алгоритмом M.A.R.C.H.

Відпустка – час не лише для відпочинку, а й для корисних знань та навичок. Педагоги школи взяли участь у тренінгу з домедичної допомоги!

Наразі тема домедичної допомоги актуальна і важлива для кожного громадянина. Ми всі маємо знати, як поводити себе в екстремальних ситуаціях, коли є потерпілі. Нині навички першої допомоги – гостра необхідність для кожної людини, особливо в умовах війни. Сьогодні це без перебільшень може врятувати життя.

Та й іноді у мирний час  до прибуття швидкої допомоги може виникнути нагальна потреба в долікарській допомозі. Адже вже за перші 2-3 хвилини постраждалий може втратити критичний об’єм крові, що призведе до летальних наслідків.

Тренінгові заняття проводилися за алгоритмом M.A.R.C.H. та мали на меті сформувати навички з домедичної допомоги, шаблони поведінки в небезпечних для життя і здоров’я ситуаціях, стресостійкості та командної роботи.

Усі учасники тренінгу засвоювали теорію та відпрацьовували практичні дії з визначення рівня свідомості людини, зупинки масивної кровотечі, серцево-легеневої реанімації, допомоги при переломах та опіках, аналізу вмісту аптечки.

Проєкт з проведення тренінгів з домедичної допомоги реалізується в трьох громадах: Охтирській (Сумська область), Ізюмській (Харківська область) та Великоолександрівській (Херсонська область) у рамках Проєкту Фундації польсько-української співпраці ПАУСІ «Підтримка безпеки громад на територіях, які протягом тривалого часу перебували під російською окупацією, а також на територіях поблизу лінії

фронту або на кордоні з Росією чи Білоруссю», що реалізується за підтримки Фонду «Партнерство за сильну Україну»», що впроваджується компанією «Кімонікс Інтернешнл».